ΠΡΟΦΙΛ ΕΤΑΙΡΙΑΣ FROIMED

Η FROIMED είναι η εταιρεία παραγωγής και εμπορίας της μάρκας FROIKA.
Η εταιρεία FROIKA ιδρύθηκε το 1951 από τον Παναγιώτη Κουτσούκο, Επιχειρηματία, κατόπιν ζήτησης των Δερματολόγων Ιατρών, να τους αναπτύξει σύχρονα προϊόντα για τον κλάδο της δερματολογίας εκείνης της εποχής.

Η εταιρεία στεγάζεται σε κτηριακές εγκαταστάσεις 5.000 τετρ. μέτρων, 3.000 τ.μ. εσωτερικούς χώρους και 2.000 τ.μ. περιβάλλοντες εξωτερικούς χώρους στο Κρυονέρι Αττικής.

Με την πάροδο των χρόνων κατέστη ηγέτης στην Ελληνική Φαρμακευτική και Καλλυντική Αγορά. Κατασκευάζει ευρύ φάσμα δερματολογικών, ιατροτεχνολογικών CE, απολυμαντικών-αντισηπτικών και οδοντιατρικών προϊόντων σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες Ορθών Παρασκευαστικών Πρακτικών (GMP -Good Manufacturing Practices).

Πρόσφατα, η FROIKA ξεκίνησε την κατασκευή των Ιατροτεχνολογικών προϊόντων CE και απολυμαντικών-αντισηπτικών προϊόντων ως απόδειξη της συνεχιζόμενης προσπάθειας της εταιρείας να βελτιωθεί και να προσφέρει στους πελάτες της προϊόντα και υπηρεσίες που πληρούν υψηλές απαιτήσεις ποιότητας.

Η εταιρεία απέκτησε το ISO 13485 (Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας – Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας – Απαιτήσεις για κανονιστικούς σκοπούς) ένα διεθνώς συμφωνημένο πρότυπο που καθορίζει απαιτήσεις για διαδικασίες διαχείρισης ποιότητας, παρέχοντας την ευκαιρία να εξασφαλίσει τις βέλτιστα χρησιμοποιούμενες κατασκευαστικές πρακτικές. Επιπλέον διαθέτει  το ISO 22716 το οποίο αφορά την παραγωγή, συσκευασία, αποθήκευση και διακίνηση καλλυντικών προϊόντων.
Η FROIKA στοχεύει να επεκτείνει την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας της και να συνεργαστεί με περισσότερες χώρες ενώ μέχρι σήμερα συνεργάζεται με 25 χώρες σε όλο τον κόσμο. Ως εκ τούτου, η εταιρεία έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει ένα ευρύ φάσμα τεκμηρίωσης που απαιτεί η νομοθεσία κάθε χώρας για εισαγωγή. Είμαστε πάντα ευτυχείς να κάνουμε νέους συναδέλφους από διαφορετικές χώρες, κάνοντας μια ιδιαίτερη προσπάθεια για να το πετύχουμε.

FROIMED

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Η εταιρεία δίνει μεγάλη έμφαση στην έρευνα, τον σχεδιασμό και την ποιότητα για τη δημιουργία και την προώθηση των 220 δερμοκαλλυντικών και των πάνω από 30
προϊόντων στοματικής υγιεινής, στοχεύοντας πάντα στην παραγωγή προϊόντων πολύ υψηλών προδιαγραφών.

Οι σειρές των δερμοκαλλυντικών προϊόντων καλύπτουν:

 • Φροντίδα & Υγιεινή του δέρματος
 • Αντιγήρανση
 • Φροντίδα μαλλιών
 • Αντιηλιακή προστασία

Η σειρά οδοντιατρικής φροντίδας καλύπτει:

 • Ουλίτιδα – Περιοδοντίτιδα
 • Δυσοσμία
 • Ξηροστομία
 • Ομοιοπαθητική

σε φόρμουλες όπως: κρέμες, λάδια, αλοιφές, λοσιόν, γαλακτώματα, φαρμακευτικά σαμπουάν, καθαριστικά υγρά, στοματικά διαλύματα κλπ.

ΤΟΜΕΑΣ ΑΓΟΡΑΣ
Όλα τα προϊόντα είναι υποαλλεργικά, κατάλληλα ακόμα και για το πιο ευαίσθητο, αντιδραστικό δέρμα ενώ χαρακτηρίζονται ως δερματολογικά καλλυντικά, δηλαδή προϊόντα που συνδυάζουν την καλλυντική ευχαρίστηση με τη δερματολογική δράση. Προτείνονται από Δερματολόγους, Αλλεργιολόγους, Παιδιάτρους, Πλαστικούς χειρουργούς και Οδοντιάτρους.

FROIMED

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τα δερμοκαλλυντικά προϊόντα της FROIKA ακολουθούν τις εξής προδιαγραφές::

 • Υποαλλεργικά
 • Απλές, αγνές φόρμουλες χωρίς αλλεργιογόνα
 • Αυστηρή επιλογή πρώτων υλών
 • Ημερομηνία λήξεως, Αριθμός παρτίδας
 • Αξιολόγηση των προϊόντων από το τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης μέσω In-Vitro και In-Vivo μελετών, με σκοπό να διασφαλισθεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα του κάθε προϊόντος

για παραμέτρους όπως: ενυδάτωση, φωτοβιολογικές μελέτες, ορισμός του δείκτη αντιηλιακής προστασίας (SPF), μη φαγεσωρογόνος δράση κλπ.

ΕΓΧΩΡΙΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗ
Το τμήμα προώθησης της Froika αποτελείται από έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό:

  • Ιατρικής Ενημέρωσης που ενημερώνει τους γιατρούς για τα χαρακτηριστικά και τις ιδιότητες των προϊόντων και τους προμηθεύει με ενημερωτικό υλικό και δείγματα.
  • Πωλητών που είναι υπεύθυνοι για την ενημέρωση των φαρμακοποιών και τη συμβουλευτική πώληση των προϊόντων με βάσει τις ανάγκες των πελατών τους, ενισχύοντας δυναμικά το δίκτυο διανομής του φαρμακείου ώστε να συναντούν τις απαιτήσεις των γιατρών.
   Το δίκτυο πωλήσεων στην Ελλάδα συμπεριλαμβάνει:
   • 15.000 γιατρούς (1.800 δερματολόγους, 500 πλαστικούς χειρουργούς, 200 αλλεργιολόγους, 3.500 παιδιάτρους & 9.000 οδοντιάτρους)
   • 3.000 Φαρμακεία και πάνω από 50 Φαρμακαποθήκες

ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗ
Τα προϊόντα της Froika έχουν διεισδύσει επιτυχώς σε διεθνείς αγορές όπως Βαλκάνια, Ευρώπη, Ασία και Μέση Ανατολή, στοχεύοντας πάντα στην εξάπλωση της και σε άλλες χώρες.

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ

Τα δερμοκαλλυντικά της Froika είναι γνωστά, δοκιμασμένα προϊόντα με 70ετή ιστορία. Η Froika πάντα προετοιμάζει τα προϊόντα της με τις αυστηρές αρχές που έχει θέσει από την αρχή και οι οποίες πάντα βελτιώνονται και ενημερώνονται σύμφωνα με τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις.

Σύμφωνα με αυτές τις κατευθυντήριες αρχές, η Froika έχει εγκαταστήσει το τελευταίο τελευταίας τεχνολογίας μηχανολογικό εξοπλισμό, ενισχυμένο με τη χρήση ηλεκτρονικής ανίχνευσης κατά τον έλεγχο της παραγωγής και την επιστημονική έρευνα, καθώς και ακριβή τοποθέτηση προϊόντων μέσω των φαρμακείων και των επιλεγμένων καταστημάτων πώλησης καλλυντικών, εξασφαλίζοντας ότι η απαιτητική πελατεία της επωφελείται από μεγαλύτερη ασφάλεια και προστασία όσον αφορά την ποιότητα και ιδιαίτερα την υποαλλεργική δράση των προϊόντων της.

Γι ‘αυτό για 70 χρόνια, οι γιατροί και οι δερματολόγοι εμπιστεύονται και συνιστούν τα προϊόντα της Froika.

Τα προϊόντα Foika παράγονται και δοκιμάζονται επιστημονικά με πρώτες ύλες φιλικές προς το δέρμα, απαλλαγμένες από αλλεργιογόνα και σύμφωνα με τις διεθνείς Οδηγίες Ορθής Πασκευαστικής Πρακτικής ( GMP).

1ο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Στη FROIKA Dermocosmetics Medical Devices είμαστε υπερήφανοι για τη συμμετοχή μας στο 1ο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΥΓΕΙΑΣ που διοργανώθηκε στο Ευγενίδειο Ίδρυμα Αθηνών στις 11-14 Μαΐου 2017.

Το κίνητρο για τη διοργάνωση του συνεδρίου είναι η γέφυρα της «ΙΠΠΟΚΡΑΤΙΚΗΣ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ προς Ιατρικές και Φαρμακευτικές Τεχνολογίες».

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, το οποίο υποστηρίζεται επιπλέον από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους επισκέπτες που ήρθαν στο χώρο μας στην έκθεση και ενημερώθηκαν για τα νέα της εταιρείας μας.