Αρχική Δερματολογικό Blog Ξηρότητα κατά τους χειμερινούς μήνες
Χέρια που κρατούν κρέμα σε σχήμα καρδιάς

Ξηρότητα κατά τους χειμερινούς μήνες

Αντιμετώπισε την Ξηρότητα του Δέρματος κατά τους Χειμερινούς μήνες

Καθώς διανύουμε τους πιο κρύους μήνες του χρόνου, το δέρμα μας αντιμετωπίζει μια σειρά προκλήσεων. Συγκεκριμένα, η χαμηλή υγρασία και ο ξηρός αέρας προκαλούν ξηρότητα και αφυδάτωση, με αποτέλεσμα να καθιστούν το δέρμα μας ταλαιπωρημένο και ευαίσθητο. Έτσι, κατά τους χειμερινούς μήνες, η ξηροδερμία είναι ένα κοινό πρόβλημα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.

Δείτε ακόμη: Υαλουρονικό οξύ – Γιατί είναι τόσο σημαντικό;

Δερματική Ξηρότητα: Πώς το χειμερινό κλίμα την επιδεινώνει

Τον χειμώνα, το δέρμα μας εκτίθεται σε ακραίες συνθήκες που μπορούν να το κάνουν ευάλωτο στην ξηρότητα. Για παράδειγμα, οι χαμηλές θερμοκρασίες, ο αέρας από θερμαντικά σώματα και η παραμονή σε ζεστούς χώρους, αφαιρούν την υγρασία από το δέρμα μας και το αφήνουν ξηρό και ευαίσθητο. Η ξηροδερμία στην συνέχεια μπορεί να οδηγήσει σε αίσθημα τραβήγματος, κνησμό, διαταραχή του φραγμού της επιδερμίδας (ρωγμές) ή ακόμη και ανεπιθύμητη αντίδραση του δέρματος.

Μάθετε περισσότερα εδώ

Ενυδάτωση: Πώς να προστατεύσετε το δέρμα σας από την ξηρότητα

Ωστόσο, υπάρχουν μερικά βήματα που μπορούμε να ακολουθήσουμε για να προστατεύσουμε το δέρμα μας και να διατηρήσουμε την υγρασία του κατά την δύσκολη αυτή περίοδο:

  1. Απέφυγε τα ζεστά μπάνια: Η αυξημένη θερμοκρασία μπορεί να αφαιρέσει την φυσική λιπαρότητα του δέρματος. Αντιθέτως, προτίμησε το χλιαρό νερό και περιόρισε την χρονική διάρκεια του ντουζ σου.
  2. Πιες πολύ νερό: Η ενυδάτωση από μέσα προς τα έξω είναι εξίσου σημαντική με την αναπλήρωση της. Επομένως, πιες αρκετό νερό κατά την διάρκεια της ημέρας για να διατηρήσεις το δέρμα σου ενυδατωμένο και λαμπερό.
  3. Φόρεσε κατάλληλα ρούχα: Επέλεξε ρούχα που προστατεύουν το δέρμα σου από το κρύο και τον άνεμο, καθώς και μαλακά υφάσματα που δεν ερεθίζουν το δέρμα, όπως μετάξι και βαμβάκι.
  4. Χρησιμοποίησε Ενυδατική Κρέμα Προσώπου καθημερινά: Εφάρμοσε στο πρόσωπό σου πρωί και βράδυ κρέμα πλούσια σε ενεργά ενεργά συστατικά, όπως υαλουρονικό οξύ, πανθενόλη και έλαια.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

  1. Εφάρμοσε γαλάκτωμα ή κρέμα σώματος μετά το μπάνιο: Αναζήτησε προϊόντα περιποίησης σώματος που ενυδατώνουν σε βάθος την επιδερμίδα και δεν την ερεθίζουν, ενώ παράλληλα σέβονται το μικροβίωμα της.

Οι λύσεις μας για την ξηρότητα:

Ενυδάτωση προσώπου

Hyaluronic Moist Cream Rich 50 mL

Κρέμα προσώπου για την ξηρότητα

Ενυδατική κρέμα προσώπου πλούσιας υφής με Υαλουρονικό οξύ, φυτικά Βλαστοκύτταρα και καινοτόμο τεχνολογία βιομιμητικής δομής υγρών κρυστάλλων (LLC).

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ

Ενυδάτωση Σώματος

Ultra Care Balm 250|500|750 mL

Κρέμα σώματος για την ξηρότητα

Balm επανόρθωσης & εντατικής φροντίδας του δέρματος, ιδανικό για πολύ ξηρό, ευαίσθητο δέρμα με τάση ατοπίας και κνησμού.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ

Ultra Care Milk 250|500|750 mL

Γαλάκτωμα σώματος για την ξηρότητα

Ενυδατικό, καταπραϋντικό γαλάκτωμα ιδανικό για το ξηρό, ευαίσθητο δέρμα με τάση ατοπίας και κνησμού.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ

Συνολικά, η προσοχή και η φροντίδα του δέρματος κατά τους χειμερινούς μήνες είναι ουσιώδης για να διατηρήσεις ένα υγιές και λαμπερό δέρμα. Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές και ενσωματώνοντας καθημερινές συνήθειες φροντίδας, μπορείς να απολαύσεις την ενυδατωμένη σου επιδερμίδα όλο το χρόνο !

Σχετικά Άρθρα

Newsletter
Εγγραφείτε στο Newsletter μας, για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για τα καινοτόμα προϊόντα μας! Ακόμα, με την εγγραφή σας λαμβάνετε κάθε μήνα αυτόματα συμμετοχή σε κλήρωση για να κερδίσετε μοναδικά προϊόντα Froika για τη φροντίδα του δέρματός σας!
* Με την εγγραφή σας συναινείτε στους όρους χρήσης
Newsletter
Εγγραφείτε στο Newsletter μας, για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για τα καινοτόμα προϊόντα μας! Ακόμα, με την εγγραφή σας λαμβάνετε κάθε μήνα αυτόματα συμμετοχή σε κλήρωση για να κερδίσετε μοναδικά προϊόντα Froika για τη φροντίδα του δέρματός σας!
* Με την εγγραφή σας συναινείτε στους όρους χρήσης