Αρχική Δερματολογικό Blog Ρετινόλη: Τρόπος δράσης και σωστής χρήσης
Κρέμα Ρετινόλης

Ρετινόλη: Τρόπος δράσης και σωστής χρήσης

Ρετινόλη: Η δύναμη στην ομορφιά – Τρόπος δράσης και σωστής χρήσης

Η ρετινόλη, ένα από τα ισχυρότερα ενεργά συστατικά των καλλυντικών, είναι πλέον διάσημη για τις μεταμορφωτικές της ικανότητες στην επιδερμίδα. Από την μείωση των λεπτών γραμμών έως την διέγερση της κυτταρική αναγέννησης, έχει κερδίσει την θέση της ως must για όσους αναζητούν νεανικό και λαμπερό δέρμα.

Τι είναι όμως η ρετινόλη;

Η ρετινόλη, γνωστή και ως Βιταμίνη Α, κατέχει κρίσιμο ρόλο σε πολλαπλές λειτουργίες του σώματος. Ένας από αυτούς είναι η διατήρηση της υγείας του δέρματος. Έτσι, έχει ενταχθεί στα καλλυντικά για την ικανότητα της να ενισχύει την παραγωγή του κολλαγόνου και την αναγέννηση της επιδερμίδας. Με τον τρόπο αυτό είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στην αντιμετώπιση των σημαδιών γήρανσης και στην προαγωγή μιας πιο λείας επιδερμίδας.

Οι κύριες δράσεις της ρετινόλης στα καλλυντικά

  1. Λείανση ρυτίδων: Ένας από τους σημαντικότερους λόγους που η ρετινόλη είναι τόσο περιζήτητη είναι η αξιοσημείωτη ικανότητα της να ελαχιστοποιεί την εμφάνιση των ρυτίδων και λεπτών γραμμών.

Δείτε ακόμη: Πώς θα απαλλαγείτε από τις ρυτίδες στο μέτωπο;

  1. Ομοιόμορφη επιδερμίδα: Η ρετινόλη επίσης στοχεύει στην μείωση των σκουρόχρωμων κηλίδων συμβάλλοντας έτσι σε μία πιο φωτεινή επιδερμίδα χωρίς χρωματικές ατέλειες.
  2. Ακμή: Λόγω των απολεπιστικών της ιδιοτήτων, μπορεί να έχει θετική επίδραση στην αντιμετώπιση των εκδηλώσεων της ακμής, αποφράσσοντας τους πόρους και προλαμβάνοντας τις εξάρσεις.
Επιφυλάξεις και σωστός τρόπος χρήσης

Η ρετινόλη είναι εξαιρετικά δραστικό συστατικό και είναι σημαντικό να χρησιμοποιείται με προσοχή. Επιδράσεις που μπορεί να παρατηρηθούν είναι ξηρότητα, ερυθρότητα, ερεθισμοί και υπερμελάχρωση. Για τον λόγο αυτό, όταν χρησιμοποιείται για πρώτη φορά, προτείνεται η επιλογή προϊόντος με μικρή περιεκτικότητα σε ρετινόλη και σε χαμηλή συχνότητα χρήσης (1 φορά την εβδομάδα), ώστε να δοκιμαστεί η ανεκτικότητα του δέρματος. Αν δεν εμφανιστεί ερεθιστικότητα, μπορεί να αυξηθεί το ποσοστό και η συχνότητα χρήσης της.

Περισσότερες πληροφορίες: εδώ

Καθώς η ρετινόλη προάγει την κυτταρική αναγέννηση, η νέα επιδερμίδα που έρχεται στην επιφάνεια είναι εξαιρετικά ευαίσθητη στην ηλιακή ακτινοβολία. Έτσι, πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο το βράδυ και το πρωί να εφαρμόζεται αντηλιακό. Ακόμη, πρέπει να αποφεύγεται ο συνδυασμός της στην ίδια ρουτίνα με ορισμένα δραστικά συστατικά, όπως Σαλικυλικό οξύ, Βιταμίνη C και α- Υδρόξυ οξέα. Όμως, μπορεί να ενισχυθεί η δράση της με ταυτόχρονη χρήση Υαλουρονικού οξέος και Νιασιναμίδης.

Μάθετε περισσότερα: εδώ

Σας προτείνουμε

Είτε πρόκειται να δοκιμάσετε ρετινόλη για πρώτη φορά είτε την έχετε ήδη εντάξει στην ρουτίνα σας, τα παρακάτω προϊόντα αποτελούν εξαιρετικές επιλογές για να δείτε τα οφέλη της στην επιδερμίδα σας.

Retisome Cream 30ml

Αντιγηραντική και αναγεννητική κρέμα με ρετινόλη 0,1% σε λιποσώματα για ελεγχόμενη αποδέσμευση και μειωμένους ερεθισμούς.

Περιέκτης Αντιγηραντικής Κρέμας Ρετινόλης

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ

Retisome Eyes Cream 15ml

Κρέμα ματιών ενάντια σε σακούλες, μαύρους κύκλους και ρυτίδες. Με ρετινόλη 0,1% σε λιποσώματα για ελεγχόμενη αποδέσμευση και μειωμένους ερεθισμούς.

Περιέκτης Αντιγηραντικής Κρέμας Ρετινόλης

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ

 

 

Σχετικά Άρθρα

Newsletter
Εγγραφείτε στο Newsletter μας, για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για τα καινοτόμα προϊόντα μας! Ακόμα, με την εγγραφή σας λαμβάνετε κάθε μήνα αυτόματα συμμετοχή σε κλήρωση για να κερδίσετε μοναδικά προϊόντα Froika για τη φροντίδα του δέρματός σας!
* Με την εγγραφή σας συναινείτε στους όρους χρήσης
Newsletter
Εγγραφείτε στο Newsletter μας, για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για τα καινοτόμα προϊόντα μας! Ακόμα, με την εγγραφή σας λαμβάνετε κάθε μήνα αυτόματα συμμετοχή σε κλήρωση για να κερδίσετε μοναδικά προϊόντα Froika για τη φροντίδα του δέρματός σας!
* Με την εγγραφή σας συναινείτε στους όρους χρήσης