Αρχική Δερματολογικό Blog Υαλουρονικό οξύ - Γιατί είναι τόσο σημαντικό;

Υαλουρονικό οξύ – Γιατί είναι τόσο σημαντικό;

Γνωρίζατε πως το υαλουρoνικό οξύ είναι ένας πολυσακχαρίτης (γλυκοζαμινογλυκάνη) και αποτελεί φυσικό δομικό συστατικό του ανθρώπινου σώματος;

Το υαλουρονικό οξύ βρίσκεται  σε όλους τους συνδετικούς ιστούς του ανθρώπινου σώματος καθώς και στην επιδερμίδα μας.

Ο πολυσακχαρίτης αυτός έχει μια καταπληκτική ιδιότητα.

Είναι εξαιρετικά υδρόφιλος.

Αυτό σημαίνει πως έχει την ιδιότητα να συγκρατεί μόρια νερού μέχρι και 1000 φορές το δικό του βάρος με αποτέλεσμα να χαρίζει στο δέρμα όγκο,  ελαστικότητα και ομοιόμορφη εμφάνιση.

Καθώς μεγαλώνουμε, η ποσότητα κολλαγόνου και υαλουρονικού οξέος μειώνεται με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να εμφανίζει τα σημάδια αυτής της απώλειας με τη μορφή ρυτίδων, και έλλειψη σφριγηλότητας.

Ποια λοιπόν θα λέγαμε πως είναι τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της ύπαρξης υαλουρονικού οξέος στα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας μας;

1.      Προφέρει βαθιά ενυδάτωση

2.      Καθυστερεί τα σημάδια γήρανσης

3.      Απαλύνει τις ρυτίδες

4.      Αυξάνει την ελαστικότητα και σφριγηλότητα της επιδερμίδας

5.      Έχει θετική επίδραση σε επιδερμίδες με έκζεμα

6.      Μειώνει την ερυθρότητα και τους ερεθισμούς του δέρματος

Έχει επίσης αποδειχθεί πως το υαλουρονικό οξύ μπορεί να έχει και θετική επίδραση στην επούλωση τραυματισμών του δέρματος καθώς και την ανάπλαση ουλών.

Δείτε εδώ τα προϊόντα μας τα οποία είναι πλούσια σε υαλουρονικό οξύ και ειδικά σχεδιασμένα για υπερτροφικές, υπερχρωματικές ουλές ή χηλοειδή που έχουν δημιουργηθεί από επεμβάσεις ή ατυχήματα.

Όταν αναφερόμαστε σε δέρμα το οποίο είναι καλά ενυδατωμένο, αναφερόμαστε στην επαρκή περιεκτικότητά του σε νερό.

Ίσως να έχετε ακούσει ήδη την έννοια ¨διαδερμική απώλεια νερού¨ ή αλλιώς TEWL . Αυτός είναι ο επιστημονικός όρος σχετικά με την μετρήσιμη απώλεια νερού η οποία εξατμίζεται από τα ανώτερα στρώματα της επιδερμίδας μας.

Προφανώς δε μπορούμε να ελέγξουμε αυτή την παθητική εξάτμιση της υγρασίας που συμβαίνει κυρίως λόγω των περιβαλλοντικών συνθηκών, αλλά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε προϊόντα τα οποία είναι ειδικά για την αποφυγή/ μείωση αυτής της απώλειας.

Το υαλουρονικό οξύ, υπηρετεί αυτόν ακριβώς το σκοπό.

Μειώνει την απώλεια υγρασίας από την επιδερμίδα και τη διατηρεί ενυδατωμένη συγκρατώντας τα μόρια νερού στην επιφάνειά της.

Η βασική σειρά περιποίησης της επιδερμίδας HYALURONIC συνδυάζει τη δύναμη του υαλουρονικού οξέος με μια σειρά ενεργών συστατικών, και εγγυάται τη βέλτιστη ενυδάτωση, την εξυγίανση και αναγέννηση της επιδερμίδας του προσώπου αλλά και του σώματος.

Προτείνεται η συνδυαστική χρήση των προϊόντων σε 3 βήματα όπως αναφέραμε και στο άρθρο μας , ¨Οδηγός Περιποίησης του Δέρματος¨ και περιλαμβάνει:

1.      Kαθαρισμό

Τo Hyaluronic Moist Wash της Froika αποτελείται από ήπιους, μη ερεθιστικούς καθαριστικούς παράγοντες (SLES FREE) ενώ παράλληλα το υαλουρονικό οξύ προσφέρει έντονη ενυδάτωση , δίνοντας έτσι στο δέρμα λάμψη & νεανικότητα.

2.      Χρήση Λοσιόν

Η καθαριστική & τονωτική λοσιόν ντεμακιγιάζ ενυδατώνει το ευαίσθητο δέρμα.

3.      Χρήση Serum & Κρέμας

Η μεγάλη ποικιλία από κρέμες, serum και gel προσφέρουν Ενυδάτωση – Αναγέννηση – Αναδόμηση – Εξυγίανση

Ολοκληρώνουμε πάντα την περιποίηση του δέρματος με τη χρήση αντιηλιακού με υψηλό δείκτη προστασίας SPF.

Η σειρά Hyaluronic Silk Touch αποτελεί την καλύτερη επιλογή για υψηλή φωτοπροστασία αλλά και βελούδινο, ματ αποτέλεσμα.

Αν προτιμάτε μια πιο ενισχυμένη σύνθεση της ίδιας σειράς περιποίησης με υαλουρονικό οξύ, μπορείτε να επιλέξετε τη σειρά HYALURONIC C  με το καινοτόμο τριπλό συνδυασμό υαλουρονικού οξέος- βιταμίνης C – βιοενεργών πεπτιδίων που βοηθούν στη καθυστέρηση της φυσιολογικής γήρανσης, προσφέρουν βαθιά ενυδάτωση και αυξάνουν την σύνθεση κολλαγόνου.

Συγχρόνως προσφέρετε στο δέρμα σας έντονη αντιοξειδωτική προστασία και η τέλεια μη λιπαρή της υφή αποτελεί ιδανική βάση για το μακιγιάζ σας.

Η επιστήμη πίσω από τη δύναμη του Υαλουρονικού Οξέος

Χάρη στην επιστήμη της κοσμετολογίας διαθέτουμε πλέον τον τρόπο να δημιουργούμε τα καταλληλότερα προϊόντα με υαλουρονικό οξύ που πραγματικά έχουν εμφανή θετικά αποτελέσματα στην βελτίωση της υγείας της επιδερμίδας μας.

Πρέπει όμως να παρατηρήσουμε πως όλα τα σκευάσματα με υαλουρονικό οξύ δεν είναι το ίδιο κατάλληλα για την βαθιά ενυδάτωση της επιδερμίδας σας.

Όλες οι μορφές υαλουρονικού οξέος δεν είναι ίδιες, άρα και όχι το ίδιο αποτελεσματικές.

Το μοριακό βάρος της σύνθεσης κάθε σκευάσματος με υαλουρονικό οξύ διαφέρει, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται και η αποτελεσματικότητά του.

Διαβάστε εδώ για το πως αυτό είναι δυνατό και διαλέξτε τα προϊόντα φροντίδας του δέρματός σας με προσοχή.

Mε απλά λόγια θα λέγαμε, πως όσο μικρότερο το μοριακό βάρος του υαλουρονικού οξέος τόσο πιο εύκολα διαπερνά την επιδερμίδα.

Έρευνες έχουν μάλιστα καταλήξει στο ποιο είναι το καταλληλότερο εύρος μεγέθους της ατομικής μάζας του υαλουρονικού οξέος ώστε να είναι και πιο αποτελεσματικό.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό που παίζει σημαντικό ρόλο είναι η διάμετρος του μορίου και έχει και αυτό άμεση σχέση με το πόσο καλά διεισδύει στο δέρμα.

Μάλιστα βρέθηκε πως μια διάμετρος κάτω από 500kDa στα μόρια του υαλουρονικού οξέος έχει θετική επίδραση στη βελτίωση των ρυτίδων, στην αύξηση της ενυδάτωσης, την ελαστικότητα της περιοχής γύρω από τα μάτια και στη καλύτερη απορρόφησή του από την επιδερμίδα.

Ποια συστατικά πρέπει να υπάρχουν στα προϊόντα με υαλουρονικό οξύ:

·         Sodium hyaluronate

·         Hydrolyzed hyaluronic acid

·         Sodium acetylated hyaluronate

Όλα μας τα προϊόντα περιέχουν μεταξύ άλλων : υψηλής καθαρότητας υαλουρονικό οξύ ( sodium hyaluronate), φυτικά βλαστοκύτταρα, πανθενόλη, βιταμίνη Ε, bisabolol ένα αιθέριο έλαιο που προέρχεται από μια Γερμανική ποικιλία χαμομηλιού και είναι ιδανικά για τη καθημερινή φροντίδα ενυδάτωσης του δέρματος.

Προκειμένου να μεγιστοποιήσετε την αποτελεσματικότητα του υαλουρονικού οξέος, χρησιμοποιήστε κάθε προϊόν με τη κατάλληλη σειρά, ξεκινώντας με:

·         Καθαρισμό (αφρός, γαλάκτωμα ή νερό νέας γενιάς με φυτικό έλαιο BABBASU).

·         Χρησιμοποιήστε τονωτική λοσιόν για γρήγορο φρεσκάρισμα στο πρόσωπο και λαιμό.

·         Εφαρμόστε HYALURONIC FACE SERUM για πρόσωπο και  ΗYALURONIC EYE SERUM για τα μάτια.

·         Απλώστε με κυκλικές κινήσεις τη κρέμα σας ανάλογα με το τύπο επιδερμίδας σας (HYALURONIC MOIST CREAM LIGHT ή HYALURONIC MOIST CREAM RICH).

Τέλος, δε θα πρέπει να ξεχνάμε τη περιποίηση της επιδερμίδας του σώματός μας, που ναι μεν δεν έχει τις ίδιες ανάγκες όσον αφορά την αντιγήρανση, αλλά σίγουρα απαιτείται σωστός καθαρισμός με υποαλλεργικά προϊόντα και φυσικά ενυδάτωση.

Επιλέξτε το αναπλαστικό γαλάκτωμα HYALURONIC AHA – 10 MILK για λευκαντική και απολεπιστική δράση, πλούσιο σε α – υδροξυοξέα που βοηθούν στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από την επιφάνεια της επιδερμίδας ή το SENSITIVE HYDRATANT MILK ένα απαλό ενυδατικό γαλάκτωμα σώματος για το ευαίσθητο και μη ανεκτικό δέρμα με υαλουρονικό οξύ, βιταμίνη Ε και πολλά άλλα θρεπτικά φυσικά συστατικά.

Φροντίστε την επιδερμίδα του προσώπου και  του σώματός σας ανάλογα με τις ανάγκες τους αλλά πάντα με τη χρήση σωστών δερμοκαλλυντικών που υλοποιούν τον συνδυασμό δερματολογίας και περιποίησης του δέρματος.

Σχετικά Άρθρα

Newsletter
Εγγραφείτε στο Newsletter μας, για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για τα καινοτόμα προϊόντα μας! Ακόμα, με την εγγραφή σας λαμβάνετε κάθε μήνα αυτόματα συμμετοχή σε κλήρωση για να κερδίσετε μοναδικά προϊόντα Froika για τη φροντίδα του δέρματός σας!
* Με την εγγραφή σας συναινείτε στους όρους χρήσης
Newsletter
Εγγραφείτε στο Newsletter μας, για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για τα καινοτόμα προϊόντα μας! Ακόμα, με την εγγραφή σας λαμβάνετε κάθε μήνα αυτόματα συμμετοχή σε κλήρωση για να κερδίσετε μοναδικά προϊόντα Froika για τη φροντίδα του δέρματός σας!
* Με την εγγραφή σας συναινείτε στους όρους χρήσης