Αρχική Δερματολογικό Blog Skincare μετά το καλοκαίρι

Skincare μετά το καλοκαίρι

Skincare μετά το Καλοκαίρι: Τι χρειάζεται το δέρμα μας;

Το καλοκαίρι είναι μια περίοδος γεμάτη ήλιο, θάλασσα και ατελείωτες ώρες σε εξωτερικούς χώρους. Έτσι, προκύπτει μια αυξημένη έκθεση στον ήλιο η οποία μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση, πανάδες και θαμπάδα στο δέρμα μας. Για τον λόγο αυτό, η σωστή περιποίηση μετά το καλοκαίρι είναι απαραίτητη και έχει ως στόχο να αποκαταστήσει την υγεία και την λάμψη της επιδερμίδας μας. Παρακάτω θα δούμε πως μπορούμε να καλύψουμε τις κυριότερες ανάγκες που έχει το δέρμα μας μετά το καλοκαίρι, δηλαδή την ενυδάτωση και την λεύκανση.

Ενυδάτωση: Η Βάση για Υγιές Δέρμα

Η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, το αλάτι της θάλασσας και το χλώριο από τις πισίνες αφυδατώνουν το δέρμα και το καθιστούν τραχύ και ξηρό. Η ενυδάτωση είναι το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα στην περιποίηση του δέρματος μετά το καλοκαίρι.

Διαβάστε ακόμη: Υαλουρονικό οξύ – Γιατί είναι τόσο σημαντικό;

Τα Βασικά Βήματα για Βαθιά Ενυδάτωση μετά το καλοκαίρι:

  •  Χρησιμοποιήστε καθημερινά ενυδατική κρέμα. Επιλέξτε μια κρέμα με υαλουρονικό οξύ και πλούσια υφή, που θα βοηθήσει το δέρμα να “κλειδώσει” την υγρασία.

Η επιλογή μας: Hyaluronic Moist Cream Rich

Κρέμα προσώπου πλούσιας υφής με καινοτόμο 6πλό μηχανισμό ενυδάτωσης που συνδυάζει την τεχνολογία των βλαστοκυττάρων με την ευεργετική δράση του υαλουρονικού οξέος.


Κρέμες προσώπου της σειράς Hyaluronic Moist

Δείτε την εδώ.

  • Πίνετε άφθονο νερό. Μην ξεχνάτε πως η εσωτερική ενυδάτωση είναι εξίσου σημαντική. Πίνετε αρκετό νερό καθημερινά για να διατηρήσετε το δέρμα σας φρέσκο και ελαστικό.
  • Εντάξτε στην ρουτίνα σας μάσκες προσώπου. Συστατικά όπως η αλόη βέρα και το αγγούρι που περιέχουν βοηθούν στην άμεση ανακούφιση του ξηρού δέρματος. Χρησιμοποιήστε ενυδατική μάσκα 2 με 3 φορές την εβδομάδα για να ξεδιψάσετε άμεσα την αφυδατωμένη επιδερμίδα σας μετά το καλοκαίρι.
  • Μην ξεχνάτε την περιποίηση σώματος. Χρησιμοποιήστε καθημερίνα και ιδιαίτερα μετά το μπάνιο ενυδατικά προϊοντα σώματος, όπως κρέμες, γαλακτώματα και πλούσια balm. Ακόμη, είναι σημαντικό να επιλέξετε προϊόντα χωρίς άρωμα και άλλα ερεθιστικά συστατικά, καθώς το δέρμα μετά το καλοκαίρι μπορεί να είναι πιο ευαίσθητο.

Σας προτείνουμε: Ultra Care Milk

Ενυδατικό, καταπραϋντικό γαλάκτωμα που επανορθώνει τον δερματικό φραγμό και ανακουφίζει άμεσα την επιδερμίδα.

Γαλάκτωμα σώματος για την ξηρότητα Ultra Care Milk

Δείτε περισσότερα εδώ.

Λεύκανση: Αντιμετώπιση Πανάδων και χρωματικών ατελειών του Δέρματος

Το καλοκαίρι η πολύωρη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να διεγείρει την παραγωγή μελανίνης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία υπερμελαγχρώσεων, όπως πανάδες, σκουρόχρωμες κηλίδες και ανομοιόμορφο τόνο στο δέρμα. Έτσι, η λεύκανση είναι το επόμενο βήμα για την αποκατάσταση μιας ομοιόμορφης και λαμπερής επιδερμίδας.

Συμβουλές για Λευκαντική φροντίδα μετά το καλοκαίρι:

  • Χρήση προϊόντων με βιταμίνη C: Η βιταμίνη C δεν προσφέρει μόνο λάμψη στην επιδερμίδα, αλλά έχει και λευκαντικές ιδιότητες. Συγκεκριμένα, μειώνει αποδεδειγμένα τις δυσχρωμίες και προλαμβάνει την εμφάνιση νέων χρωματικών ατελειών.
  • Α-υδρόξυ (AHA): Τα οξέα αυτά βοηθούν στην απολέπιση της επιδερμίδας και την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων. Έτσι, μπορούν να διώξουν τα κύτταρα που φέρουν την μελαγχρωση και να συμβάλλουν σε ένα πιο λαμπερό και λείο δέρμα.
  • Κρέμες με νιασιναμίδη: Η νιασιναμίδη είναι γνωστή για την ικανότητά της να μειώνει την υπερμελάγχρωση και να βελτιώνει τον τόνο του δέρματος. Επιπλέον, έχει έντονα ενυδατική δράση.
  • Αντηλιακή προστασία: Μετά το καλοκαίρι, είναι απαραίτητο να συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε αντηλιακό καθημέρινα. Ακόμη και όταν δεν υπάρχει έντονη ηλιοφάνεια, η έκθεση στις ακτίνες UV μπορεί να εντείνει τις δυσχρωμίες.

Δείτε ακόμη: Πανάδες: Γιατί εμφανίζονται και πώς θα τις αντιμετωπίσετε

Νέα σειρά Anti-pigment: Premium λευκαντική δράση από την Froika

H Επαναστατική λευκαντική σειρά AntiPigment έχει ως στόχο να αποχρωματίσει άμεσα τις υπερμελαγχρώσεις, καφέ κηλίδες και πανάδες, αλλά και να αποτρέψει την εμφάνιση νέων χρωματικών ατελειών. Για τον σκοπό αυτό συνδυάζει τα νεότερα και πιο πρωτοποριακά δραστικά συστατικά στον τομέα της λεύκανσης σήμερα. Συγκεκριμένα, περιέχει Ρεσορκινόλη, Τρανεξαμικό Οξύ, Λευκαντικά Πεπτίδια, Νιασιναμίδη, α-Υδρόξυ Οξέα και Βιταμίνη C υψηλής ποιότητας. Δείτε αναλύτικά όλα τα προϊόντα της σειράς εδώ.

 

Λευκαντική σειρά Anti-pigment από την Froika

Συμπερασματικά

Μετά το καλοκαίρι, το δέρμα μας χρειάζεται φροντίδα για να επανέλθει στη φυσική του κατάσταση. Η σωστή περιποίηση της επιδερμίδας μπορεί να αποκαταστήσει την ελαστικότητα, τη λάμψη και τον ομοιόμορφο τόνο της. Έτσι, η επιλογή και χρήση των κατάλληλων προϊόντων περιποίησης είναι αρκετή για να μας χαρίσει ένα δέρμα που ακτινοβολεί υγεία και ομορφιά.

Σχετικά Άρθρα

Newsletter
Εγγραφείτε στο Newsletter μας, για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για τα καινοτόμα προϊόντα μας! Ακόμα, με την εγγραφή σας λαμβάνετε κάθε μήνα αυτόματα συμμετοχή σε κλήρωση για να κερδίσετε μοναδικά προϊόντα Froika για τη φροντίδα του δέρματός σας!
* Με την εγγραφή σας συναινείτε στους όρους χρήσης
Newsletter
Εγγραφείτε στο Newsletter μας, για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για τα καινοτόμα προϊόντα μας! Ακόμα, με την εγγραφή σας λαμβάνετε κάθε μήνα αυτόματα συμμετοχή σε κλήρωση για να κερδίσετε μοναδικά προϊόντα Froika για τη φροντίδα του δέρματός σας!
* Με την εγγραφή σας συναινείτε στους όρους χρήσης