Home Dermatological Blog Hyaluronic acid - Why is it so important?

Hyaluronic acid – Why is it so important?

Γνωρίζατε πως το υαλουρoνικό οξύ είναι ένας πολυσακχαρίτης (γλυκοζαμινογλυκάνη) και αποτελεί φυσικό δομικό συστατικό του ανθρώπινου σώματος;

Hyaluronic acid is found in all connective tissues of the human body and on our skin.

Ο πολυσακχαρίτης αυτός έχει μια καταπληκτική ιδιότητα.

Είναι εξαιρετικά υδρόφιλος.

This means that it has the capacity to hold water molecules up to 1000 times its own weight, with the result that gives the skin volume, elasticity and ομοιόμορφη εμφάνιση.

Καθώς μεγαλώνουμε, η ποσότητα κολλαγόνου και υαλουρονικού οξέος μειώνεται με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να εμφανίζει τα σημάδια αυτής της απώλειας με τη μορφή ρυτίδων, και έλλειψη σφριγηλότητας.

Ποια λοιπόν θα λέγαμε πως είναι τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της ύπαρξης υαλουρονικού οξέος στα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας μας;

1. Pronounce deep hydration

2. Delay the signs of aging

3. Smoothes wrinkles

4. Increases the elasticity and firmness of the skin

5. Has a positive effect on skin with eczema

6. It reduces the redness and irritation of the skin

Έχει επίσης αποδειχθεί πως το υαλουρονικό οξύ μπορεί να έχει και θετική επίδραση στην επούλωση τραυματισμών του δέρματος καθώς και την ανάπλαση ουλών.

Δείτε εδώ our products, which is rich in hyaluronic acid and specially designed for hypertrophic, colored scars or keloids that have been created from surgeries or accidents.

Όταν αναφερόμαστε σε δέρμα το οποίο είναι καλά ενυδατωμένο, αναφερόμαστε στην επαρκή περιεκτικότητά του σε νερό.

Ίσως να έχετε ακούσει ήδη την έννοια ¨διαδερμική απώλεια νερού¨ ή αλλιώς TEWL . Αυτός είναι ο επιστημονικός όρος σχετικά με την μετρήσιμη απώλεια νερού η οποία εξατμίζεται από τα ανώτερα στρώματα της επιδερμίδας μας.

Προφανώς δε μπορούμε να ελέγξουμε αυτή την παθητική εξάτμιση της υγρασίας που συμβαίνει κυρίως λόγω των περιβαλλοντικών συνθηκών, αλλά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε προϊόντα τα οποία είναι ειδικά για την αποφυγή/ μείωση αυτής της απώλειας.

Το υαλουρονικό οξύ, υπηρετεί αυτόν ακριβώς το σκοπό.

Μειώνει την απώλεια υγρασίας από την επιδερμίδα και τη διατηρεί ενυδατωμένη συγκρατώντας τα μόρια νερού στην επιφάνειά της.

Η βασική σειρά περιποίησης της επιδερμίδας HYALURONIC συνδυάζει τη δύναμη του υαλουρονικού οξέος με μια σειρά ενεργών συστατικών, και εγγυάται τη βέλτιστη ενυδάτωση, την εξυγίανση και αναγέννηση της επιδερμίδας του προσώπου αλλά και του σώματος.

Προτείνεται η συνδυαστική χρήση των προϊόντων σε 3 βήματα όπως αναφέραμε και στο άρθρο μας , ¨Οδηγός Περιποίησης του Δέρματος¨ και περιλαμβάνει:

1.      Kαθαρισμό

Hyaluronic Moist Wash of Froika consists of mild, non-irritating cleansing agents (SLES FREE), while hyaluronic acid provides intense hydration , thus giving the skin radiance & youthfulness.

2.      Χρήση Λοσιόν

Η καθαριστική & τονωτική λοσιόν ντεμακιγιάζ ενυδατώνει το ευαίσθητο δέρμα.

3.      Χρήση Serum & Κρέμας

The great variety of creams, serum and gel offer Hydration – Renaissance – Rebuild – Resolution

We complete everything skin care with the use of sunscreen with a high SPF.

The line Hyaluronic Silk Touch αποτελεί την καλύτερη επιλογή για υψηλή φωτοπροστασία αλλά και βελούδινο, ματ αποτέλεσμα.

Αν προτιμάτε μια πιο ενισχυμένη σύνθεση της ίδιας σειράς περιποίησης με υαλουρονικό οξύ, μπορείτε να επιλέξετε τη σειρά HYALURONIC C  με το καινοτόμο τριπλό συνδυασμό υαλουρονικού οξέος- βιταμίνης C – βιοενεργών πεπτιδίων που βοηθούν στη καθυστέρηση της φυσιολογικής γήρανσης, προσφέρουν βαθιά ενυδάτωση και αυξάνουν την σύνθεση κολλαγόνου.

Συγχρόνως προσφέρετε στο δέρμα σας έντονη αντιοξειδωτική προστασία και η τέλεια μη λιπαρή της υφή αποτελεί ιδανική βάση για το μακιγιάζ σας.

Η επιστήμη πίσω από τη δύναμη του Υαλουρονικού Οξέος

Χάρη στην επιστήμη της κοσμετολογίας διαθέτουμε πλέον τον τρόπο να δημιουργούμε τα καταλληλότερα προϊόντα με υαλουρονικό οξύ που πραγματικά έχουν εμφανή θετικά αποτελέσματα στην βελτίωση της υγείας της επιδερμίδας μας.

Πρέπει όμως να παρατηρήσουμε πως όλα τα σκευάσματα με υαλουρονικό οξύ δεν είναι το ίδιο κατάλληλα για την βαθιά ενυδάτωση της επιδερμίδας σας.

Όλες οι μορφές υαλουρονικού οξέος δεν είναι ίδιες, άρα και όχι το ίδιο αποτελεσματικές.

Το μοριακό βάρος της σύνθεσης κάθε σκευάσματος με υαλουρονικό οξύ διαφέρει, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται και η αποτελεσματικότητά του.

Διαβάστε εδώ για το πως αυτό είναι δυνατό και διαλέξτε τα προϊόντα φροντίδας του δέρματός σας με προσοχή.

Mε απλά λόγια θα λέγαμε, πως όσο μικρότερο το μοριακό βάρος του υαλουρονικού οξέος τόσο πιο εύκολα διαπερνά την επιδερμίδα.

Έρευνες έχουν μάλιστα καταλήξει στο ποιο είναι το καταλληλότερο εύρος μεγέθους της ατομικής μάζας του υαλουρονικού οξέος ώστε να είναι και πιο αποτελεσματικό.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό που παίζει σημαντικό ρόλο είναι η διάμετρος του μορίου και έχει και αυτό άμεση σχέση με το πόσο καλά διεισδύει στο δέρμα.

Indeed, it was found that a diameter of lower than 500kDa in the molecules of hyaluronic acid, has a positive effect on the improvement of wrinkles, increase hydration, elasticity of the area around the eyes and in better absorption by the skin.

Ποια συστατικά πρέπει να υπάρχουν στα προϊόντα με υαλουρονικό οξύ:

· Sodium hyaluronate

· Hydrolyzed hyaluronic acid

· Sodium acetylated hyaluronate

All of our products contain, among other things : high purity hyaluronic acid ( sodium hyaluronate), plant stem cells, panthenol, vitamin E, bisabolol ένα αιθέριο έλαιο που προέρχεται από μια Γερμανική ποικιλία χαμομηλιού και είναι ιδανικά για τη καθημερινή φροντίδα ενυδάτωσης του δέρματος.

Προκειμένου να μεγιστοποιήσετε την αποτελεσματικότητα του υαλουρονικού οξέος, χρησιμοποιήστε κάθε προϊόν με τη κατάλληλη σειρά, ξεκινώντας με:

· Cleaning (foam, emulsion, or water of a new generation of vegetable oil BABBASU).

· Use tonic lotion for a quick touch-up on the face and neck.

· Apply HYALURONIC FACE SERUM για πρόσωπο και  ΗYALURONIC EYE SERUM για τα μάτια.

· Apply with circular movements of the cream according to the type of your skin (HYALURONIC MOIST CREAM LIGHT or HYALURONIC MOIST CREAM RICH).

Τέλος, δε θα πρέπει να ξεχνάμε τη περιποίηση της επιδερμίδας του σώματός μας, που ναι μεν δεν έχει τις ίδιες ανάγκες όσον αφορά την αντιγήρανση, αλλά σίγουρα απαιτείται σωστός καθαρισμός με υποαλλεργικά προϊόντα και φυσικά ενυδάτωση.

Επιλέξτε το αναπλαστικό γαλάκτωμα HYALURONIC AHA – 10 MILK για λευκαντική και απολεπιστική δράση, πλούσιο σε α – υδροξυοξέα που βοηθούν στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από την επιφάνεια της επιδερμίδας ή το SENSITIVE HYDRATANT MILK ένα απαλό ενυδατικό γαλάκτωμα σώματος για το ευαίσθητο και μη ανεκτικό δέρμα με υαλουρονικό οξύ, βιταμίνη Ε και πολλά άλλα θρεπτικά φυσικά συστατικά.

Make sure the skin of your face and body according to your needs, but always with the use of the correct dermocosmetics that implement a combination of dermatology and skin care.

Related Posts

Newsletter
Εγγραφείτε στο Newsletter μας, για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για τα καινοτόμα προϊόντα μας! Ακόμα, με την εγγραφή σας λαμβάνετε κάθε μήνα αυτόματα συμμετοχή σε κλήρωση για να κερδίσετε μοναδικά προϊόντα Froika για τη φροντίδα του δέρματός σας!
* Με την εγγραφή σας συναινείτε στους όρους χρήσης
Newsletter
Εγγραφείτε στο Newsletter μας, για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για τα καινοτόμα προϊόντα μας! Ακόμα, με την εγγραφή σας λαμβάνετε κάθε μήνα αυτόματα συμμετοχή σε κλήρωση για να κερδίσετε μοναδικά προϊόντα Froika για τη φροντίδα του δέρματός σας!
* Με την εγγραφή σας συναινείτε στους όρους χρήσης