Αρχική Δερματολογικό Blog Πώς θα απαλλαγείτε από τις ρυτίδες στο μέτωπο;

Πώς θα απαλλαγείτε από τις ρυτίδες στο μέτωπο;

Ψάχνετε τρόπους να απαλλαγείτε από τις ρυτίδες στο μέτωπο;

Αναμφισβήτητα, οι εκφράσεις που κάνουμε καθημερινά, δημιουργούν με τα χρόνια ρυτίδες λόγω του ότι η ελαστικότητα της επιδερμίδας και το κολλαγόνο μειώνεται.

Επίσης η έκθεση στον ήλιο, το κάπνισμα και η διατροφή παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στο πόσο γρήγορα θα εμφανιστούν αυτές οι ρυτίδες.

Υπάρχει λοιπόν τρόπος να καθυστερήσουμε αλλά ακόμα και να «σβήσουμε» τις ρυτίδες έκφρασης στο μέτωπο;

Και όμως υπάρχουν.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Προκειμένου να σβήσετε ρυτίδες που έχουν αρχίσει να δημιουργούνται και να αποφύγετε τη δημιουργία νέων, πρέπει να αλλάξετε κάποιες συνήθειες στη καθημερινότητά σας οι οποίες ευνοούν τη πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας. Ποιες είναι αυτές;

1.     Αποφύγετε όσο μπορείτε τον ήλιο.

Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για τη ζημιά που προκαλεί ο ήλιος στην επιδερμίδα και για την ικανότητα της υπεριώδους ακτινοβολίας να διασπά το κολλαγόνο σε πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς από ότι θα συνέβαινε με τη φυσιολογική φθορά του χρόνου.

Επίσης η UV ακτινοβολία προκαλεί οξείδωση και ελεύθερες ρίζες, οι οποίες είναι ουσιαστικά προϊόντα από τη μη φυσιολογική λειτουργία των κυττάρων.

Πολλαπλές έρευνες έχουν αποδείξει πως η καθημερινή εφαρμογή αντιηλιακού με δείκτη SPF 30 και άνω, μπορεί να καθυστερήσει σημαντικά την γήρανση της επιδερμίδας και τη δημιουργία ρυτίδων.

Οπότε μη ξεχνάτε το αντιηλιακό σας προτού βγείτε από το σπίτι, χειμώνα και καλοκαίρι.

2.     Ελέγξτε το καθημερινό στρες

Το άγχος της καθημερινότητας είναι κάτι που πολύ δύσκολα μπορεί να αποφύγει κανείς.

Παρόλα αυτά μπορείτε να προσπαθήσετε να θέσετε υπό έλεγχο το καθημερινό άγχος, εκλογικεύοντας καταστάσεις που σας δημιουργούν στρες και αφιερώνοντας χρόνο για την προσωπική σας χαλάρωση.

Προσπαθήστε να κοιμάστε αρκετά κάθε μέρα (τουλάχιστον 8 ώρες), να γράφετε τις σκέψεις σας σε ημερολόγιο, να τρέφεστε σωστά, να γυμνάζεστε και να εξασκείτε την δύναμη της αναπνοής, ειδικά κατά τη διάρκεια στρεσογόνων καταστάσεων.

3.     Μείνετε ενυδατωμένες/οι

Το ξηρό δέρμα είναι πιο εύκολο να δημιουργήσει ρυτίδες οι οποίες θα είναι πιο εμφανείς στα σημεία που εκφραζόμαστε. Οι ρυτίδες στο μέτωπο είναι από τις πρώτες που κάνουν την εμφάνισή τους σε κάθε πρόσωπο, είτε είναι οριζόντιες (ρυτίδες έκπληξης) ή κάθετες στη περιοχή του μεσόφρυου (ρυτίδες θυμού).

Προσπαθήστε να πίνετε τουλάχιστον 2 λίτρα νερό την ημέρα. ‘Αν γυμνάζεστε ή κάνετε ηλιοθεραπεία, τότε η πρόσληψη νερού πρέπει να αυξάνεται ανάλογα.

Να θυμάστε, πως το ότι δε διψάτε δε σημαίνει πως δεν έχετε ανάγκη πρόσληψης νερού.

Αν σας είναι δύσκολο να πίνετε νερό, δοκιμάστε να προσθέσετε φέτες λεμονιού, δυόσμο, μέντα ή φρούτα.

4.     Φροντίστε τη διατροφή σας

Όταν λέμε πως είσαι αυτό που τρως, τότε σίγουρα κυριολεκτούμε. Με βάση επιστημονικές έρευνες η δίαιτα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο πόσο γρήγορα γερνάει το δέρμα μας.

Η πρόσληψη βιταμίνης C, και λιπαρών οξέων ωμέγα 3-6-9 , μειώνει την εμφάνιση υπερβολικής ξηρότητας της επιδερμίδας στις γυναίκες άνω των 50. Επίσης  μια δίαιτα πλούσια σε ανεπεξέργαστους υδατάνθρακες και κορεσμένα λίπη, καθυστερεί τα σημάδια της πρόωρης γήρανσης.

5.     Σταματήστε το κάπνισμα.

Αν ο κίνδυνος καρκίνου του πνεύμονα και οι καρδιακές παθήσεις δεν είναι από μόνοι τους αρκετοί λόγοι για να σταματήσετε το κάπνισμα, τότε ίσως είναι η πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας.

Το κάπνισμα μαζί με την έκθεση στον ήλιο είναι οι κυρίαρχοι λόγοι δημιουργίας ρυτίδων. Οι χημικές ουσίες στο καπνό του τσιγάρου μειώνουν τη παραγωγή του κολλαγόνου και την ελαστικότητα της επιδερμίδας. Αυτά τα δύο σε συνδυασμό έχουν σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία ρυτίδων γρηγορότερα από ότι σε ανθρώπους που δεν καπνίζουν και χρησιμοποιούν αντιηλιακό καθημερινά.

https://www.instagram.com/p/B1tVFDAlmEd/

Ας δούμε τώρα ποια προϊόντα και συστατικά μπορούν να μειώσουν τις ρυτίδες στο μέτωπο και όχι μόνο.

Πέρα λοιπόν από τις πολύ σημαντικές αλλαγές που πρέπει να κάνετε στη καθημερινότητά σας, υπάρχουν καλλυντικά και συστατικά που μπορούν να σβήσουν τις ρυτίδες στο μέτωπο.

1.     Προϊόντα απολέπισης με Γλυκολικό οξύ, Α-Υδροξυ-οξέα και Γαλακτικό οξύ.

Κρέμες και serums που περιέχουν αυτά τα συστατικά, έχουν την ιδιότητα να απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας.

Δεν είναι τυχαίο πως τα περισσότερα χημικά peelings  περιέχουν γλυκολικό οξύ και οξέα φρούτων.

Τα οξέα αυτά, αν χρησιμοποιούνται καθημερινά, πρέπει να συνοδεύονται από αντιηλιακό αφού προκαλούν σε ένα βαθμό μια μικρή ευαισθησία.

Δείτε την ολοκληρωμένη σειρά της FROÏKA με Α-υδροξυ-οξέα φρούτων τα οποία απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα και ενεργοποιούν τη φυσική διαδικασία της κυτταρικής αναγέννησης, αποκαλύπτοντας ένα φρέσκο δέρμα με απαλή υφή, λάμψη και πιο υγιή εμφάνιση.

2.     Προϊόντα με ρετινόλη.

Η ρετινόλη είναι μια πιο ελαφριά μορφή συνταγογραφούμενης βιταμίνης Α, ονομάζεται τρετινοΐνη, και είναι ασφαλής για χρήση στο σπίτι, χωρίς τις οδηγίες από δερματολόγο.

Η ρετινόλη είναι αποδεδειγμένα ιδανική για την κυτταρική αναγέννηση της επιδερμίδας και επιπλέον υποστηρίζει την κολλαγονογέννεση.

Όπως και με τα οξέα φρούτων, η ρετινόλη δε τα πάει καλά με τον ήλιο. Πρέπει για αυτό το λόγο να προσέχετε πολύ και να χρησιμοποιείτε αντιηλιακό προσώπου για να αποφύγετε τυχόν ελαφριά εγκαύματα.

Για καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιείτε προϊόντα που περιέχουν ρετινόλη κατά τη διάρκεια της απογευματινής ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας σας.

Βρείτε τις κρέμες προσώπου και ματιών Retisome της FROÏKA, με ρετινόλη 0.1% που υπόσχονται να σβήσουν τα πρώτα σημάδια της πρόωρης γήρανσης.

Η ρετινόλη διεγείρει τον πολλαπλασιασμό και τη διαφοροποίηση των κερατινοκυττάρων και σε συνδυασμό με το υαλουρονικό οξύ παρέχει έντονη και μεγάλης διάρκειας ενυδάτωση και καταπραϋντική δράση.

3.     Primers

Ένας τρόπος να προετοιμάσετε το δέρμα σας πριν την εφαρμογή του foundation είναι η χρήση κάποιου primer.

Η δουλειά που κάνουν είναι απλή. Καλύπτουν τις μικρές ρυτίδες στο μέτωπο και τους πόρους και δίνουν την αίσθηση πιο απαλού και λείου δέρματος.

Φυσικά αυτή η μέθοδος δεν σας βοηθάει να απαλλαγείτε από τις ρυτίδες αλλά να τις εξαφανίσετε παροδικά.

Σε συνδυασμό με τα προϊόντα που αναφέραμε, θα κάνει το δέρμα σας να φαίνεται λείο και απαλό.

4.     Botox

Αν οι βελόνες δε σας φοβίζουν, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε θεραπείες όπως το botox, που δεν είναι τίποτα άλλο από την ενέσιμη ουσία της τοξίνης botulinum toxin, η οποία έχει την ιδιότητα να παραλύει παροδικά τους μυς στους οποίους εκχύνεται η ουσία.

Η έλλειψη της σύσπασης των μυών έχει ως αποτέλεσμα να μην έχετε πλήρη έλεγχο της κίνησης του μετώπου σας και να μη μπορούν να δημιουργηθούν ρυτίδες έκφρασης λόγω σύσπαση της περιοχής.

Οι υπάρχουσες ρυτίδες μειώνονται δραματικά και αποτρέπεται η δημιουργία νέων.

Προτού αποφασίσετε να διαθέσετε χρήματα για μια τέτοια θεραπεία, πρέπει να έχετε στο μυαλό σας πως όπως με όλες τις θεραπείες υπάρχουν και πιθανές παρενέργειες.

Είναι λοιπόν θα λέγαμε στο χέρι σας να αντιμετωπίσετε τις ρυτίδες έκφρασης στο μέτωπο αλλά και σε όλο το πρόσωπο.

Αναμφισβήτητα το πιο σημαντικό κομμάτι αυτής της πορείας είναι η αλλαγή των ανθυγιεινών συνηθειών που όχι μόνο γερνάνε το δέρμα μας πρόωρα, αλλά και την υγεία μας προοδευτικά και συσσωρευτικά.

Επιλέξτε προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας που ταιριάζουν στις δικές σας ανάγκες και είναι ελεγμένα επιστημονικά για τη καθαρότητα και αποτελεσματικότητά τους.

Εσάς ποια είναι η αγαπημένη σας ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

Σχετικά Άρθρα

Newsletter
Εγγραφείτε στο Newsletter μας, για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για τα καινοτόμα προϊόντα μας! Ακόμα, με την εγγραφή σας λαμβάνετε κάθε μήνα αυτόματα συμμετοχή σε κλήρωση για να κερδίσετε μοναδικά προϊόντα Froika για τη φροντίδα του δέρματός σας!
* Με την εγγραφή σας συναινείτε στους όρους χρήσης
Newsletter
Εγγραφείτε στο Newsletter μας, για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για τα καινοτόμα προϊόντα μας! Ακόμα, με την εγγραφή σας λαμβάνετε κάθε μήνα αυτόματα συμμετοχή σε κλήρωση για να κερδίσετε μοναδικά προϊόντα Froika για τη φροντίδα του δέρματός σας!
* Με την εγγραφή σας συναινείτε στους όρους χρήσης