Froika Froika Froika Froika Froika

Τα Προϊόντα μας

Φαρμακευτικά Καλλυντικά – Δερμοκαλλυντικά

separator

Η λέξη «Cosmeceuticals» (φαρμακευτικά καλλυντικά) διαδόθηκε από τον Albert M. Kligman, έναν δερματολόγο των ΗΠΑ, στα τέλη της δεκαετίας του 1970.
Τα φαρμακευτικά καλλυντικά δεν είναι απλά παραδοσιακά καλλυντικά αλλά ένα σύστημα φροντίδας του δέρματος που περιλαμβάνει βιοδραστικά συστατικά, τα οποία δημιουργούν φυσιολογικές αλλαγές στα κύτταρα του δέρματος για να κάνουν το δέρμα να εμφανίζεται νεότερο και υγιέστερο.

Η FROIKA, υιοθέτησε όλη αυτή τη φιλοσοφία περιποίησης του δέρματος, συμπεριλαμβάνοντας στις φόρμουλες της συστατικά, όπως:

  • Φίλτρα UV
  • Αλφα υδροξυξέα
  • Βήτα υδροξυοξέα
  • Ρετινοειδή
  • Απολεπιστικά συστατικά
  • Αντιοξειδωτικά
  • Ενυδατικές ουσίες
  • Πεπτίδια / πρωτεΐνες
  • Παράγοντες ανάπτυξης
  • Αποχρωματιστικά μέσα

Τα προϊόντα της FROIKA στοχεύουν στη βελτίωση της λειτουργίας / υφής του δέρματος ενισχύοντας τη σύνθεση κολλαγόνου και καταπολεμώντας τις επιβλαβείς επιδράσεις των ελευθέρων ριζών, διατηρώντας έτσι τη δομή της κεράτινης στιβάδας σε καλή κατάσταση και βελτιώνοντας την εμφάνιση του δέρματος.

Από την άλλη πλευρά, ο όρος «Δερμοκαλλυντικά» αναφέρεται στον συνδυασμό δερματολογίας και περιποίησης του δέρματος. Είναι ένας κλάδος της δερματολογίας που ασχολείται με την αισθητική εμφάνιση του δέρματος χρησιμοποιώντας καλλυντικά για την επιστημονική διαχείριση ενός εύρους δερματικών διαταραχών. Τα καλλυντικά έχουν αναλάβει ένα νέο ρόλο στην δερματολογία λόγω επιστημονικών και τεχνολογικών εξελίξεων που έχουν αλλάξει τις γνώσεις μας για τη φυσιολογική λειτουργία του δέρματος και τον τρόπο με τον οποίο τα καλλυντικά βελτιώνουν την εμφάνισή του τόσο φυσικά όσο και βιολογικά.

Τα δερμοκαλλυντικά της FROIKA συνιστώνται από επαγγελματίες υγείας (γιατροί, δερματολόγοι, παιδίατροι, πλαστικοί χειρουργοί και φαρμακοποιοί) για ειδικές ανάγκες περιποίησης της επιδερμίδας, επειδή τα συστατικά τους είναι ασφαλή και αποτελεσματικά. Έτσι, αυτά τα προϊόντα μόνα τους, ή ως συμπλήρωμα της φαρμακολογικής θεραπείας, χρησιμοποιούνται τακτικά για τη βελτίωση της φωτοπροστασίας, ξηρού ή ηλικιωμένου δέρματος, φλεγμονώδους δερματικής ασθένειας όπως ακμή, ροδόχρου ακμή, ατοπική δερματίτιδα, ψωρίαση και σμηγματορροϊκή δερματίτιδα, διαταραχές των νυχιών.

Εφαρμόζονται τοπικά στο δέρμα, το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των ασθενών και την αυτοεκτίμησή τους και ανακουφίζοντας τις παρενέργειες ορισμένων θεραπειών.

Τα φαρμακευτικά καλλυντικά και τα δερμοκαλλυντικά είναι τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα τμήματα της βιομηχανίας προσωπικής φροντίδας λόγω των πολλαπλών αναγκών των καταναλωτών και πρέπει να συνδυάζονται με προϊόντα που προσφέρουν συστατικά με πολυλειτουργικά οφέλη.

Η Froika έχει σχεδιάσει προϊόντα που παρέχουν επιστημονικά αποδεδειγμένη βελτίωση του δέρματος, χρησιμοποιώντας σύγχρονες, καλά σχεδιασμένες φόρμουλες που βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα της φροντίδας του δέρματος, εξασφαλίζοντας βέλτιστα αποτελέσματα.