Αρχική Δερματολογικό Blog Το δέρμα μας χρειάζεται την κατάλληλη περιποίηση ανάλογα με την ηλικία σας

Το δέρμα μας χρειάζεται την κατάλληλη περιποίηση ανάλογα με την ηλικία σας

Κάθε ηλικία έχει τις δικές της ανάγκες και το ίδιο ισχύει και για την επιδερμίδα μας. Σε όποια ηλικία και αν βρισκόμαστε, η επιλογή της κατάλληλης περιποίησης παίζει βασικό ρόλο στην εμφάνιση και την ψυχολογία μας.


Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος και αυτό που έρχεται σε άμεση επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον. Οι σύγχρονοι ρυθμοί ζωής, το αυξημένο στρες καθώς και η ρύπανση του περιβάλλοντος επηρεάζουν σημαντικά το δέρμα μας το οποίο έχει ανάγκη από περιποίηση και προστασία. Είναι γνωστό πως το δέρμα υφίσταται αλλαγές καθώς μεγαλώνουμε. Αυτό σημαίνει πως η καθημερινή περιποίηση της επιδερμίδας μας είναι διαφορετική από ηλικία σε ηλικία.


Στην ηλικία των 20, το δέρμα είναι σφριγηλό και γεμάτο φρεσκάδα. Για να διατηρηθεί σε αυτή την κατάσταση για αρκετό καιρό, ο καθαρισμός πρέπει να γίνει απαραίτητο στοιχείο της καθημερινής μας ρουτίνας. Χρησιμοποιείστε μια ενυδατική κρέμα που θα διατηρήσει τη φρεσκάδα στην επιδερμίδα και ποτέ μην ξεχνάτε την αντηλιακή προστασία. Τα σημάδια του ήλιου μπορεί να μην είναι άμεσα ορατά αλλά συσσωρεύονται και οδηγούν στη πρόωρη γήρανση του δέρματος μας.


Στην ηλικία των 30, αρχίζουν να γίνονται ορατά τα πρώτα σημάδια ωρίμανσης του δέρματος. Αυτό συμβαίνει γιατί μειώνεται η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης και έτσι το δέρμα αρχίζει και χάνει σταδιακά την ελαστικότητα του. Αυτή είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσετε τη χρήση προϊόντων περιποίησης με αντιγηραντική δράση. Μην παραλείπετε τον σωστό καθαρισμό αλλά και τη βαθιά ενυδάτωση τόσο του προσώπου όσο και του λαιμού και του ντεκολτέ. Μια ενυδατική κρέμα ματιών θα σας βοηθήσει να προλάβετε τα σημάδια του χρόνου στην ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα μάτια όπου το δέρμα είναι ιδιαίτερα λεπτό και εύθραυστο.


Στα 40, είναι πλέον ορατές οι ρυτίδες έκφρασης ενώ το δέρμα μπορεί να εμφανίσει μια ελαφριά ξηρότητα. Χρησιμοποιήστε αντιγηραντικές κρέμες που προσφέρουν βαθιά ενυδάτωση, ανάπλαση και θρέψη στην επιδερμίδα σας. Μην ξεχνάτε ποτέ το αντηλιακό σας και προστατέψτε το δέρμα σας από τις πρώτες κηλίδες με ήπια προϊόντα λεύκανσης.


Στην ηλικία των 50, το δέρμα δείχνει πιο ξηρό, θαμπό, λεπτό και χάνει την ελαστικότητα του. Εμφανίζονται πανάδες λόγω ηλικίας και έντονη ξηρότητα που οφείλεται στην έλλειψη οιστρογόνων. Για την φροντίδα της ώριμης επιδερμίδας, χρησιμοποιήστε πλούσιες κρέμες ημέρας & νύχτας με αντιγηραντική, συσφικτική & αντιρυτιδική δράση. Τα προϊόντα λεύκανσης θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τις πανάδες.


Κάθε ηλικία είναι διαφορετική γι’ αυτό και έχει διαφορετικές απαιτήσεις. Αγαπήστε και φροντίστε την επιδερμίδα σας χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα προϊόντα για να δείχνετε πάντα λαμπερές σε όποια ηλικία και αν είστε.


Βρείτε τα κατάλληλα προϊόντα για τη σωστή φροντίδα της επιδερμίδας σας στις σειρές ενυδάτωσης & αντιγήρανσης FROIKA.

Σχετικά Άρθρα

Newsletter
Εγγραφείτε στο Newsletter μας, για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για τα καινοτόμα προϊόντα μας! Ακόμα, με την εγγραφή σας λαμβάνετε κάθε μήνα αυτόματα συμμετοχή σε κλήρωση για να κερδίσετε μοναδικά προϊόντα Froika για τη φροντίδα του δέρματός σας!
* Με την εγγραφή σας συναινείτε στους όρους χρήσης
Newsletter
Εγγραφείτε στο Newsletter μας, για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για τα καινοτόμα προϊόντα μας! Ακόμα, με την εγγραφή σας λαμβάνετε κάθε μήνα αυτόματα συμμετοχή σε κλήρωση για να κερδίσετε μοναδικά προϊόντα Froika για τη φροντίδα του δέρματός σας!
* Με την εγγραφή σας συναινείτε στους όρους χρήσης