Αρχική Δερματολογικό Blog Οδηγός περιποίησης δέρματος

Οδηγός περιποίησης δέρματος

OΔΗΓΟΣ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

Το δέρμα μας είναι το μεγαλύτερο ανθρώπινο όργανο και ευθύνεται για περίπου 15% του συνολικού μας βάρους.

Παρόλα αυτά, πολλές φορές δεν λαμβάνει την φροντίδα που απαιτείται, ενώ αρκετός είναι ο κόσμος που δεν γνωρίζει αρκετά πράγματα για τις ιδιαιτερότητες του δικού του δέρματος.

O τύπος της επιδερμίδας είναι ο πιο βασικός παράγοντας για τη σωστή περιποίηση του δέρματος.

Είστε σχεδόν σίγουροι/ες πως γνωρίζετε τον τύπο της επιδερμίδας σας, αλλά όχι 100%;
Το να γνωρίζετε με απόλυτη βεβαιότητα τι τύπο δέρματος έχετε, άρα και το τί ανάγκες έχει, είναι η βασική προϋπόθεση για τη σωστή προστασία και φροντίδα.

Διαβάστε εδώ για το πώς μπορείτε να καταλάβετε τον τύπο της επιδερμίδας σας.

Αν χρησιμοποιείτε τα λάθος προϊόντα, θα φέρουν και τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιθυμείτε.
Μπορεί να χειροτερέψετε την ακμή, να αφυδατώσετε περισσότερο την επιδερμίδα σας ή να δημιουργήσετε νέα προβλήματα.

Σε αυτό τον οδηγό θα μάθουμε:

• Πώς θα δημιουργήσετε την ιδανική ρουτίνα περιποίησης του δέρματός σας.
• Πώς θα αντιμετωπίσετε συνήθη και ενοχλητικά δερματικά προβλήματα.

Η βασική καθημερινή ρουτίνα περιποίησης έχει τα ίδια βήματα ανεξάρτητα από το τύπο της κάθε επιδερμίδας.

Συνήθως, ο στόχος των περισσότερων γυναικών και αντρών είναι να διατηρήσουν τη γενική υγεία της επιδερμίδας τους και να βελτιώσουν κάποια προβλήματα όπως ακμή, ουλές, πανάδες, ξηρότητα και υπερβολική ευαισθησία.

Έτσι θα κατηγοριοποιούσαμε τα βήματα της περιποίησης του δέρματος ως εξής:

1. Kαθαρισμός

Το καθαριστικό που θα επιλέξετε πρέπει να αφήνει το δέρμα ελαφρά ενυδατωμένο χωρίς αίσθηση τραβήγματος.
Η διαδικασία πρέπει να επαναλαμβάνεται μια ή δύο το πολύ φορές την ημέρα για καλύτερα αποτελέσματα.
Καθαριστικά τα οποία δεν περιέχουν σαπούνι και διατηρούν σε ομαλά επίπεδα την υγρασία και το pH της επιδερμίδας περιλαμβάνουν τον αφρό καθαρισμού HYALURONIC FOAM με υαλουρονικό οξύ, ο οποίος αφήνει ένα ενυδατικό φιλμ εμπλουτισμένο με καταπραϋντικά συστατικά, βιταμίνες και πεπτίδια τα οποία αποκαθιστούν και διατηρούν την βέλτιστη υδατική ισορροπία στο δέρμα.

Εάν προτιμάτε προϊόντα καθαρισμού με υφή γαλακτώματος, τότε άριστη επιλογή αποτελεί το SPECIAL HYDRATΑΝΤ MILK από τη σειρά HYDRATANT, το οποίο καθαρίζει αποτελεσματικά ενώ συγχρόνως τροφοδοτεί τα αφυδατωμένα κύτταρα με νερό.

Τέλος αν σας αρέσει η αίσθηση του καθαρισμού με τα νερά νέας γενιάς που δε χρειάζονται ξέπλυμα, θα προτείναμε το HYALURONIC MOIST WATER το οποίο αφαιρεί το μακιγιάζ και τους ρύπους από πρόσωπο και μάτια ενώ παράλληλα αναζωογονεί και τονώνει το δέρμα.

Όλη η σειρά καθαρισμού είναι ιδανική για όλους τους τύπους δέρματος, ακόμα και για τα μη ανεκτικά, πιο ευαίσθητα δέρματα.

2. Serums

Αμέσως μετά το καθαρισμό της επιδερμίδας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο serum με βιταμίνες, πεπτίδια, υαλουρονικό οξύ και αντιοξειδωτικά όπως φλαβονοειδή, τα οποία αποκαθιστούν τις φθορές του δέρματος.Για την αναδόμηση, βαθιά ενυδάτωση και εξυγίανση της επιδερμίδας για κάθε ηλικία, ιδανικό είναι το HYALURONIC FACE SERUM, το οποίο είναι εμπλουτισμένο με αντιοξειδωτικά συστατικά τα οποία λειτουργούν σαν προστατευτικό του δέρματος από τη καταστροφική δράση των ελεύθερων ριζών.Ιδανικός συνδυασμός για την ευαίσθητη περιοχή των ματιών είναι το HYALURONIC EYE SERUM, και για τα πιο ώριμα δέρματα, που έχουν ανάγκη από σύσφιξη και μείωση των ρυτίδων, ο ορός ULTRA LIFT SERUM είναι ειδικά σχεδιασμένος ώστε να συσφίγγει το περίγραμμα του προσώπου και να λειαίνει τις ατέλειες και πτυχές του δέρματος.

3. Ενυδατικές Κρέμες


΄Ολοι οι τύποι δέρματος χρειάζονται ενυδάτωση, ακόμα και τα πιο λιπαρά.
Η υφή μιας ενυδατικής κρέμας μπορεί να είναι σε μορφή gel ή παχύρευστης κρέμας ανάλογα με το τι ταιριάζει καλύτερα σε κάθε τύπο επιδερμίδας.
Μετά την εφαρμογή του ορού/serum, έχει σειρά η αντίστοιχη ενυδατική κρέμα ανάλογα με τις ανάγκες σας.Μια κρέμα πλούσια σε υαλουρονικό οξύ, είναι η πιο ασφαλής επιλογή για όλους τους τύπους δέρματος και ανεξαρτήτως ηλικίας.


Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ της HYALURONIC MOIST CREAM LIGHT αν έχετε λιπαρό, μικτό ή με τάση ακμής δέρμα ή αντίστοιχα την HYALURONIC MOIST CREAM RICH αν έχετε ξηρό δέρμα ή πιο ώριμο δέρμα.


4. Αντιηλιακό


Το τελευταίο βήμα μιας ολοκληρωμένης ρουτίνας περιποίησης του δέρματος για κάθε ηλικία, αλλά ίσως και το πιο απαραίτητο είναι η εφαρμογή αντιηλιακού.Ο νούμερο ένα λόγος για τη πρόωρη γήρανση και την εμφάνιση πανάδων στο δέρμα, είναι η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία.Για αυτό και είναι απαραίτητο να φοράτε πάντα αντιηλιακό προσώπου με δείκτη SPF 30 ή 50 μετά την ενυδατική σας κρέμα και 15 λεπτά πριν βγείτε από το σπίτι.Μη ξεχνάτε πως ακόμα και τους χειμερινούς μήνες, όταν ο ήλιος είναι κρυμμένος πίσω από τα σύννεφα, η UVA ακτινοβολία μπορεί να συμβάλλει εξίσου στη γήρανση του δέρματος.

Ακόμα λοιπόν και όταν δεν νιώθετε τη ζέστη του ήλιου, μη παραλείπετε ποτέ το αντιηλιακό σας.

H συχνότερη αιτία που αποφεύγουμε το αντιηλιακό μας είναι το ότι συχνά έχουν πολύ λιπαρή σύσταση, ή άλλες φορές αφήνουν ένα λευκό φιλμ στο δέρμα κάνοντας την εφαρμογή μακιγιάζ αδύνατη.

Για αυτό το λόγο μπορείτε να δοκιμάσετε τη σειρά αντιηλιακής προστασία προσώπου HYALURONIC SILK TOUCH που είναι ειδικά σχεδιασμένη με μη λιπαρή υφή, προσφέροντας ματ μεταξένιο αποτέλεσμα, ενώ παράλληλα προστατεύει το δέρμα σας από την ηλιακή ακτινοβολία και έχει έντονη αντιρυτιδική δράση.
Όλα τα αντιηλιακά HYALURONIC SILK TOUCH είναι εμπλουτισμένα με υαλουρονικό οξύ, κάνοντάς τα ιδανικά για την καθημερινή ενυδάτωση και εξυγίανση του δέρματος.Επιλέξτε προϊόντα που ταιριάζουν στο τύπο επιδερμίδας σας και πάντα με γνώμονα του τί θέλετε να επιτύχετε ή ποιο πρόβλημα θέλετε να εξαλείψετε.

Γενικά tips για όλους τους τύπους δέρματος

• Μείνετε ενυδατωμένη.
• Αλλάζετε μαξιλαροθήκες κάθε εβδομάδα.
• Μαζέψτε τα μαλλιά σας ψηλά πριν τον ύπνο.
• Μη ξεχνάτε το αντιηλιακό σας καθημερινά.

Πώς θα αντιμετωπίσεις τα πιο συχνά δερματικά προβλήματα

Δέρμα με Τάση Ακμής

Ανάλογα με τη σοβαρότητα του προβλήματος, η ήπιας μορφή ακμή μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη κατάλληλη φροντίδα και χρήση προϊόντων.
Γενικά έχει αποδειχθεί πως η ήπια χρήση σαλικυλικού οξέος και ήπιων AHA ( Alpha Hydroxy Acids) μπορούν να βοηθήσουν το λιπαρό δέρμα με τάση ακμής να εξισορροπήσει την υπερέκκριση σμήγματος.
Η Σειρά ΑC ενδείκνυται σε συνδυασμό με φαρμακευτική αγωγή για θεραπείες “έντονης κυστικής ακμής ή rosacea”.


Προκειμένου να αντιμετωπίσετε ουλές και δυσχρωμίες που μπορεί να έχουν δημιουργηθεί μετά την επούλωση των στιγμάτων της ακμής, χρησιμοποιήστε ιδανικά προϊόντα με α-υδροξέα που προκαλούν απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από την επιφάνεια της επιδερμίδας.Έρευνες επίσης έδειξαν πως η χρήση συνδυασμού κάποιων οξέων είχε θετικό αποτέλεσμα στη θεραπεία των ουλών από την ακμή.

Eυαίσθητο μη ανεκτικό δέρμα

Αν το δέρμα σας είναι αλλεργικό ή ευαίσθητο μπορείτε να ξεκινήσετε με ένα απλό τεστ ώστε να δείτε πως αντιδράει.
Όταν βεβαιωθείτε πως το δέρμα σας είναι ανεκτικό σε κάποιο προϊόν, τότε μπορείτε να αρχίσετε να προσθέτετε και άλλα προϊόντα όπως scrub και ορούς για την επιπλέον βελτίωση της επιδερμίδας σας.

Προκειμένου να δοκιμάσετε αν ένα νέο προϊόν σας προκαλέσει αλλεργία:

1. Εφαρμόστε το προϊόν σε κάποιο σημείο του δέρματος που δεν είναι εμφανές.
2. Περιμένετε 48 ώρες για να δείτε αν υπάρξει αντίδραση.
3. Ελέγξτε τη περιοχή 96 ώρες μετά την εφαρμογή ώστε να βεβαιωθείτε πως δεν υπάρχει καθυστερημένη αντίδραση.


Η αλλεργία μπορεί να εμφανιστεί με τη μορφή κοκκινίλας, να συνοδεύεται από φαγούρα και αίσθηση καύσου.

Αν παρατηρήσετε τέτοιου είδους αντίδραση σταματήστε την εφαρμογή του προϊόντος αμέσως.

Επιλέξτε προϊόντα από τη σειρά SENSITIVE για τη καθημερινή υγιεινή του προσώπου.

Είναι ιδανικά για επιδερμίδες που εμφανίζουν συχνά ξηρότητα, ευαισθησία και ερεθισμούς, ρυθμίζουν τους μηχανισμούς άμυνας του αντιδραστικού δέρματος και χαρίζουν ένα ευχάριστο αίσθημα φρεσκάδας και άνεσης.

Δέρμα με ανοιχτούς πόρους, ανομοιόμορφή υφή & πανάδες.

Έχει αποδειχθεί πως η χρήση συνδυασμού υαλουρονικού οξέος – βιταμίνης C – βιοενεργών πεπτιδίων, καθυστερεί την φυσιολογική γήρανση των κυττάρων και παρέχει στο δέρμα έντονη αντιοξειδωτική προστασία.

Προϊόντα όπως η σειρά HYALURONIC C έχουν αντιγηραντική, αντιρυτιδική, αντιφλεγμονώδη και λευκαντική δράση, βοηθώντας στη λείανση των πρώτων σημαδιών της γήρανσης, τη σμίκρυνση των διευρυμένων πόρων, την βελτίωση των πανάδων, ενυδατώνοντας παράλληλα το δέρμα και αυξάνοντας τη σύνθεση κολλαγόνου και την κυτταρική αναγέννηση.


Tέλος, για δυσχρωμίες που επιμένουν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προϊόντα αποχρωματισμού τοπικά στις κηλίδες, όπως το Anti-Spot AHA Gel το οποίο είναι ενισχυμένο με α-υδροξυοξέα, α-αρβουτίνη και βιταμίνη C, και βοηθά στη μείωση υπαρχόντων κηλίδων και τη προστασία από την εμφάνιση νέων.

Πάντα απευθυνθείτε σε δερματολόγο όταν κάποια δερματικά προβλήματα επιμένουν και θυμηθείτε πως ο τύπος του δέρματός σας μπορεί να επηρεάσει το πώς δουλεύει ένα προϊόν.
Χρησιμοποιώντας το μη κατάλληλο για τις ανάγκες σας, μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες, στίγματα, ή και να χειροτερέψει υπάρχοντα προβλήματα.
Χτίστε τη σωστή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας με προσοχή, δίνοντας μεγάλη σημασία στην αντίδραση του δέρματός σας.

Η Froika κατασκευάζει περισσότερα από 200 δερματολογικά προϊόντα, προσφέροντας στους πελάτες 65 χρόνια εμπειρίας που καλύπτουν όλους τους τύπους δέρματος. Είμαστε πιστοί στο στόχο μας, κοιτάμε μπροστά και συνεχίζουμε να δημιουργούμε καινοτόμα προϊόντα, σύμφωνα με τις σύγχρονες απαιτήσεις και ανάγκες σας.

Σχετικά Άρθρα

Newsletter
Εγγραφείτε στο Newsletter μας, για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για τα καινοτόμα προϊόντα μας! Ακόμα, με την εγγραφή σας λαμβάνετε κάθε μήνα αυτόματα συμμετοχή σε κλήρωση για να κερδίσετε μοναδικά προϊόντα Froika για τη φροντίδα του δέρματός σας!
* Με την εγγραφή σας συναινείτε στους όρους χρήσης
Newsletter
Εγγραφείτε στο Newsletter μας, για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για τα καινοτόμα προϊόντα μας! Ακόμα, με την εγγραφή σας λαμβάνετε κάθε μήνα αυτόματα συμμετοχή σε κλήρωση για να κερδίσετε μοναδικά προϊόντα Froika για τη φροντίδα του δέρματός σας!
* Με την εγγραφή σας συναινείτε στους όρους χρήσης